Doves Farm Freee Xanthan Gum Natural Binder 100g
Opis
Xanthan Gum – gumę ksantanową stosuje się w domowych bezglutenowych wypiekach. Dodatek ten sprawia, że pomimo braku glutenu zawartego w tradycyjnych przepisach ciasto jest zwarte i nie kruszy się. Jest to naturalny składnik powstający w wyniku fermentacji glukozy bądź sacharozy przez bakterie Xanthomonas Campestris.
Wskazówki użycia:
- Ciasteczka……………………….¼ łyżeczki na 1 szklankę mąki
- Ciasta i naleśniki……………..½ łyżeczki na 1 szkalnkę mąki
- Babeczki i szybkie chleby…¾ łyzeczki na 1 szklankę mąki
- Chleby………………………………..1-1 ½ łeżeczki na 1 szlankę mąki
- Ciasto na pizzę…………………………2 łyżeczki na 1 szklankę mąki
- Do dressingów sałatkowych………..½ łyżeczki na 8 części sosu
Informacje dla alergików:
Nie zawiera: orzechów, mleka, kazeiny, jajek, glutenu, soi.
Xanthan Gum is for home baking with gluten free recipes to improve the crumb structure and to reduce crumbling. This natural ingredient is produced by fermentation of glucose or sucrose by Xanthomonas Campestris. Only 2 teaspoons are required per Gluten Free Bread Loaf.
- For home baking with gluten free recipes
- Improves the crumb structure and to reduce crumbling
- Produced by fermentation of glucose or sucrose by Xanthomonas Campestris
- Only two teaspoons are required per gluten free bread loaf
- A natural ingredient
Dietary and allergen information:
Made without: nuts, milk, casein, eggs, gluten, soya.
UK Packer does not use: nuts.
Suitable for vegetarians & vegans
Ingredients:
100% Xanthan Gum.
Produce of more than one country.